c.e.s designin hinnasto

Jokaisen yrityksen graafisen suunnittelun tarpeet vaihtelevat ja siksi luovien rakaisujen pakettihinnoittelu on vaikeaa. Joillekin töille voi antaa kiinteän hinnan kokemuksen perusteella tarvittavasta työtuntimäärästä, kaikille ei. Jokainen yritys ja liiketoiminta-alue on yksilöllinen ja siksi toimeksiannot vaihtelevat - osa sisältää toiveita ja tarpeita, joiden hinnoittelu on pakko tehdä tapauskohtaisesti.

Haluan tarjota asiakkaalleni vain sen, mitä hän juuri sillä hetkellä tarvitsee: en koskaan pakkomyy sinulle mitään, mitä et tarvitse, enkä tyrkytä kuukausittaisia ylläpitosopimuksia, ellet sellaista nimenomaan toivo. Arvioin tarpeesi mahdollisimman objektiivisesti, enkä ehdota sinulle vaikkapa www-sivujen uusimista, jos nykyisetkin sivusi ovat mielestäni täysin toimivat ja modernit.
Ellet siis välttämättä halua.

Siksi en halua hinnoitella liian kiinteitä suunnittelupaketteja - toivon siis että ymmärrät, miksi joidenkin tarjoamieni töiden kohdalla vanhanaikainen tarjouspyyntö ja tarpeiden kartoitus on ainoa tapa saada kokonaisuudelle oikea hinta. En ole kertomatta hintaa siksi, että voisin vedättää sinulta korkeimman mahdollisen hinnan - vaan siksi, etten voi tietää, mitä juuri sinä ja yrityksesi tarvitsette. Älä silti arastele ottaa yhteyttä! Kyseleminen ei maksa mitään.

Niiden töiden kohdalla, joille en voi tässä antaa kiinteää hintaa, annan hintahaarukan: jotta tiedät, mitä kyseinen työ yleensä on maksanut, erilaisista ominaisuuksista ja asiakkaan yksilöllisistä toiveista riippuen.

HUOM. allaoleviin hintoihin lisätään voimassaoleva ALV.

Logosuunnittelu 690€

Sis. logon suunnittelu (toiveiden pohjalta 3-5 logoluonnosta), valittuun luonnokseen 1 muokkauskierros, käyttövalmiit logotiedostot

Yritysilme 980€-1.950€

Sis. logosuunnittelun lisäksi elementit yhtenäiseen visuaaliseen ilmeeseen

Visuaalisen ilmeen edulliseen peruspakettiin sisältyy aina:

 • liikemerkin suunnittelu (logo eli tekstiosa ja kuvallinen tunnus)
 • ilmeen muut graafiset elementit
 • väri- ja fonttimäärittely
 • lyhyt graafinen ohjeistus (ns. perusohje, pdf)
 • käyntikorttien suunnittelu (painovalmis aineisto)

Laajempaan ilmesuunnitteluun voidaan sisällyttää myös mm.

 • www-sivujen suunnittelu ja toteutus (WordPress)
 • esitysgrafiikan suunnittelu (esim. PowerPoint)
 • painettu peruslomakkeisto ja/tai yritysmateriaalit (painovalmiit aineistot)
 • laaja graafinen ohjeistus kuvamaailman määrittelyineen (painettuna tai sähköisenä)
 • halutut Word-pohjat, jne.

Painatushinnat (esim. käyntikortit) eivät automaattisesti koskaan sisälly pakettihintoihin, koska painatuksen lopullinen hinta määräytyy pitkälti valituista materiaaleista, painatustavoista ja mm. erikoisefekteistä.

 • "Mistä saisin nopeasti uudet käyntikortit näiden käsin korjailtujen tilalle?"
 • "Kuinka paljon maksaisi, jos teettäisin myyviä mainosflyereita näiden itse tulostettujen sijaan?"
 • "Logo on rakeinen ja näyttää rumalta esitteessä - miksi?"
 • "Ikkunateippaukset repsottaa ja liiketilani ei vakuuta osaamisestani - en ehdi itse tehdä, mitä teen?"
 • "Paitapaino haluaa logosta vektoroidun version - mikä se on ja miten sellaisen saa?"

Vastaan kaikkiin näihin kysymyksiin ja autan sinua - c.e.s design tekee yrittäjän arjestasi helpompaa.
Sinä voit käyttää aikasi omaan ydinosaamiseesi - tai pitää vaikka vapaapäivän.

Käyntikortit 95€

Käyntikorttien suunnittelu ja painoaineiston valmistus 1-3 hlölle. Sis. haluttaessa myös painotilaus ja valmiiden korttien toimitus asiakkaalle (todelliset painokulut veloitetaan erikseen - lue tarkemmin alta).
Tämä on käyntikorttien suunnittelun ja painoaineiston valmistuksen kertakustannus - voit käyttää samaa painoaineistoa korttien lisätilauksissa vaikka seuraavat 10 vuotta, mikäli kortin tiedot eivät muutu.

Kortit voidaan suunnitella osana suurempaa kokonaisuutta tai yksittäisenä toimeksiantona - yritysilmeeseen sopivaksi tai olemassaolevan graafisen ohjeistuksen pohjalta.
Tämä hinta on pelkkien korttien toteuttamisen kertakustannus - isommissa kokonaisuuksissa (esim. logosuunnittelu, visuaalinen ilme) käyntikorttien suunnittelu sisältyy pääsääntöisesti aina toimeksiannon hintaan.

Painatushinnat eivät sisälly hintaan, koska painatuksen lopullinen hinta määräytyy korttiin valitusta materiaalista (peruskartonki, liinamartioitu, duplex, extrapaksu jne.), painatustavoista (digi vai offset), erikoisefekteistä (esim. foliointi, kohdelakkaus, erikoismalliin leikkaus, kohopainatus) ja itse painotalosta.
Painatuksen kulut veloittaa suoraan painotalo (jonka yrityksesi voi halutessaan valita myös itse) ja painokulut käydään yhdessä läpi ennen painotilausta.

Tavalliset, valkoiselle peruskäyntikorttikartongille painetut kortit ilman erikoisuuksia maksavat toimituskuluineen yleensä n. 45€/250 kpl.
Erikoisemmat valinnat nostavat hintaa, esim. erikoispaksu kartonki kiiltävällä folioinnilla (='metallinen' painatus) on huomattavasti kalliimpi yhdistelmä ja hinta nousee lähes 300 euroon per 250 kpl.

Miksi c.e.s design?

 • c.e.s designilla on yli kymmenen vuoden kokemus monenlaisten suunnittelun toimeksiantojen toteuttamisesta hyvin erilaisille asiakkaille. Joukossa on pieniä yksittäisiä töitä esitteistä messumateriaalien tilaukseen ja isoja visuaalisia kokonaisuuksia sisältäen kaiken logosta ilmeeseen ja www-sivuihin.

 • Pohjana on sekä graafisen suunnittelun että markkinoinnin korkeakouluopinnot ja tämä yhdistelmä takaa kokonaisvaltaisen osaamisen ja ammattitaidon myyvien kokonaisuuksien suunnitteluun ja toteutukseen. Lähtökohta on aina se, että Sinä olet tyytyväinen lopputulokseen - ja että lopputulos on laadukas, toimiva ja oikeasti asiakkaitasi kiinnostava.

 • c.e.s design ei tuota nopeasti 'rahat-pois' -ajatuksella tuotettua bulkkitavaraa, vaan jokaiseen toimeksiantoon panostetaan ajatuksella ja kaikella sillä ammattitaidolla, kokemuksella ja tietämyksellä, mitä vuosien varrella on kertynyt.
  c.e.s designilta saat aina enemmän, kuin mistä maksat - saat rehellistä välittämistä yrityksesi visuaalisesta maailmasta ja kokonaisvaltaista paneutumista.
  Aikataulut pitävät, voit luottaa sovittuihin asioihin ja työt tehdään kunnialla valmiiksi.

 • c.e.s design on pieni, jotta se voisi olla tarpeeksi ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä - laaja yhteistyöverkosto takaa samalla ammattitaidon moneen eri työhön.

Kuvat kertovat kuitenkin enemmän kuin tuhat sanaa - tutustu siksi c.e.s designin aiemmin tekemiin töihin.

Vektorointi 149€

Logon vektorointi pikselikuvasta, sis. vektoritiedosto (.eps ja pdf), negatiivi, .jpg, .png

Huom. tämä on vektoroinnin perushinta yksinkertaiselle kuviolle. Kysy tarkemmin oman logosi vektoroinnista!
Mikäli logo on yksinkertainen ja/tai suhteellisen valmiissa muodossa (sitä ei tarvitse piirtää kokonaan uudestaan), työ on nopeampaa ja hinta on edullisempi.
Vastaavasti erittäin monimutkaiset ja paljon uudelleenpiirtämistä ja/tai muokkaamista vaativat kuvat (kuten valokuvat tai monimutkaiset piirrokset/maalaukset) vievät enemmän aikaa ja hinta nousee korkeammaksi.
Hinta perustuu siis puhtaasti työhön kuluvaan aikaan ja sen vaativuuteen - siksi yksiselitteistä hintaa kaikille vektoroinneille on mahdoton antaa.

Taittotyö alk. 970€

Esim. tutkimusraportin, vuosikertomuksen tai diplomityön taitto

 • valmiin tekstimassan taittotyö, max. 140 sivua
 • raportin ulkoasun suunnittelu tai taitto valmiin graafisen ohjeistuksen pohjalta
 • kuvien käsittely, graafien valmistus (max. yht. 30 graafia ja kuvaa)
 • lopullinen aineisto painovalmis pdf tai asiakkaan määrittelemä (esim. Word)

Jokainen taittotyökokonaisuus on erilainen - olennaisinta lopullisen hinnan kannalta ei ole se, onko graafeja 30 vai 31 kpl, vaan kokonaisuus: millainen ja kuinka valmis tekstimassa on kyseessä ja mitä muuta taitettava materiaali sisältää, millaista käsittelyä kuviin tarvitaan, jne.
Kannattaa siis aina kysyä - katsotaan yhdessä, mitä kaikkea taitettava kokonaisuus vaatii.

Taittotyön lisäksi onnistuu myös raportin kuvitus, tekninen oikoluku (kielioppi, kirjoitusvirheet), kuvatekstit, jne.

Viivapiirroskuvitus alk. 215€

Yksinkertainen viivapiirroskuvitus esim. käyttöohjeisiin, www-sivuille, painotuotteisiin, jne. 215€/kuva.
Hinta sis. ennaltasovitun kokoisen (max. A4) piirroksen .jpg ja .png -muodossa.
Vektori- ja suurkuvatulostustarpeista sovitaan erikseen.

Esite alk. 125€

Sis. suunnittelu ja paino- tai esitysvalmis aineisto.
Hintaan sisältyy haluttaessa myös materiaalivalinnat ja painotilaus.
Hinta riippuu pitkälti esitteen koosta (A6, A5, A4), laajuudesta (sivujen määrä), materiaalin laadusta (kuvien määrä, tekstin ja kuvien valmiusaste), jne.
Esim. (täysin valmiista aineistosta ts. ei sisällä kuvia/kuvitusta, sisällöntuotantoa tai editointia):
1-sivuinen A6-messuflyer 125€
4-sivuinen A6- tai A5 esite 390€
8-16 -sivuinen esite/esitysaineisto 595€

Suunnittelun hinta on aina kertakustannus. Voit käyttää painoaineistoa niin monta kertaa, kuin tarvitsee - painoaineisto jää sinulle, ja voit tilata samalla painoaineistolla lisää esitteitä itsenäisesti vaikka seuraavat 5 vuotta, jos esitteen sisältö ei muutu.

Painohinnat määräytyvät paitsi edellämainituista ja itse painotalosta; myös valitusta materiaalista ja tarvittavista jälkikäsittelyistä (nuuttaus, stiftaus, haitaritaitto, tms.) - siksi ne eivät voi sisältyä automaattisesti suunnittelun hintaan.
Painatuksen hinnan veloittaa painotalo ja painohinnat käydään läpi ennen tilausta - hintaan sisältyy aina esitteen kokonaisvaltainen suunnittelu ideasta täysin valmiiksi painotuotteeksi (tai esitysvalmiiksi aineistoksi, esim. pdf).
Itse hoidat vain sisällöntuotannon (tekstin ja kuvat): mutta c.e.s hoitaa toki senkin puolestasi, jos haluat!

 

Tuntihinta 89€

Tuntityönä veloitettavat projektit.
Tuntihinnalla veloitetaan mm. lisätyötunnit sekä palaveriajat (molemmat sovitaan aina erikseen, laskuun ei tule yllätyksiä).
Monen kiinteähintaisen työn/projektin hinta voidaan pitää kohtuullisena/alhaisena, koska hinta ei sisällä palaveriaikoja - kaikki työaika käytetään tehokkaasti itse työn tekemiseen ja usein ison osan työpäivästä haukkaavia palavereja järjestetään vain silloin, kun se on ehdottoman välttämätöntä työn sujuvuuden ja lopputuloksen kannalta.
Esim. perusflyerin työstö olemassaolevan materiaalin pohjalta on melko suoraviivaista ja nopeaa, eikä vaadi palavereja - siksi hinta voidaan pitää alhaisena.

www-sivut alk. 490€

www-sivut toiminimelle/yksinyrittäjälle 890€
Modernit, responsiiviset, helppokäyttöiset, toimivat ja tyylikkäät WordPress-sivut.
Sis. aloituspalaveri, sivujen ulkoasun, sivukartan ja navigoinnin suunnittelu, 1 korjauskierros.
Sivut toteutetaan valmiin WordPress-ulkoasuteeman pohjalta, jota jonkin verran kustomoidaan toiveiden mukaan - varsinaista koodausta hinta ei sisällä (teeman uudelleenkoodaus).

www-sivut yritykselle/yhdistykselle 1.690€
Modernit, responsiiviset, helppokäyttöiset, toimivat ja tyylikkäät WordPress-sivut.
Sis. aloituspalaveri, sivujen ulkoasun, sivukartan ja navigoinnin suunnittelu, välipalaveri, 2 korjauskierrosta.
Sivut toteutetaan valmiin WordPress-ulkoasuteeman pohjalta, jota jonkin verran voidaan kustomoida toiveiden mukaan - ei sisällä koodausta (teeman uudelleenkoodaus).

www-sivujen "valmispaketti" 490€
Modernit, responsiiviset, helppokäyttöiset, toimivat ja tyylikkäät WordPress-sivut.
Valmispaketin edullisuuden mahdollistaa ja sen idea on, että paketti ei sisällä lainkaan korjauskierroksia eikä ulkoasun kustomointia.
Sivut toteutetaan aloituspalaverissa keskusteltujen ulkoasutoiveiden pohjalta ja kun kaikki sivuille tuleva materiaali on olemassa (esim. vanhoilla sivuilla kopioitavissa tai tekstitedostoina) täysin valmiiksi avaimet käteen -periaatteella, puhtaasti graafikon ammattitaidon ja visuaalisen silmän johdattamana. Kun sivut ovat valmiit, sinulle luovutetaan sivuston päivittämiseen tarvittavat tunnukset.
Sivuille ei siis valmispaketissa tehdä lainkaan ulkoasullisia muokkauksia tai korjauksia.

Edullinen hinta perustuu käytännössä luottamukseen graafikon osaamiseen ja visuaaliseen tyyliin - kun korjauskierrokset, välipalaverit ja nyanssien hiomiseen käytettävät tunnit jäävät pois, hinta on mahdollista pitää hyvin alhaisena.
Työssä ei siis tingitä laadusta, vaan lopputulos on aina yhtä hyvä - hinnassa on tingitty vain ns. "turhista" välivaiheista.
Referensseistä löydät toteutettuja www-sivuja: niistä näet siis, miltä lopputulos tulee näyttämään.
Tämä on kenties ainoa kerta, kun voit huoletta ostaa sian säkissä.

Jos et ole varma, voitko 100%:sti delegoida sivujen työstön graafikolle, tämä avaimet käteen -paketti ei ole paras vaihtoehto yrityksellesi.
Jos taas haluat vain yrityksellesi modernit, toimivat, tyylikkäät ja helposti päivitettävät sivut nopealla aikataululla, tämä on ehdottomasti paras ratkaisu, minkä löydät!

100% kustomoidut www-sivut 4.890€
Täysin kustomoidut, koodatut WordPress-sivut.

www-sivujen päivityspaketti 79€/kk

www-sivujen kuukausittainen päivitys- ja hallintapaketti c.e.s designin toteuttamille www-sivuille/verkkokaupoille.

Sisältää max. 2 teksti-/kuvapäivitystä per kk, tarvittavat WordPress-päivitykset.
Kk-hintaan ei sisälly ulkoasun/layoutin muutoksia eikä korjaustöitä.

Kysy tarjousta myös:

c.e.s design toteuttaa ammattitaitonsa puitteissa laaja-alaisesti graafisen suunnittelun toimeksiantoja - kysy tarjousta myös mm.

 • kirjataitot
 • lehti- ja kirjakuvitukset
 • messusosastojen suunnittelu / materiaalihankinnat
 • ikkunateippaukset
 • visuaaliset suunnittelukokonaisuudet (näyteikkunat, liike-/toimistotilojen konseptit)
 • pakkaussuunnittelu (etiketit, myyntipakkaukset)

Muuta tärkeää

Käymme aina yhdessä tarkasti läpi, mitä hinta sisältää – toimeksiannon sisältö määritellään toimeksiantosopimuksessa.

Hinnaston hintoihin ei sisälly sisällöntuotantoa, piirroskuvitusta, tekstin editointia tmv. – nämä ja muut vastaavat lisätyöt nostavat hintaa hinnastossa mainituista.
Näiden töiden tarpeesta keskustellaan aina erikseen: mitään sellaista ei koskaan laskuteta, mitä et ole erikseen tilannut.

Hintoihin ei koskaan automaattisesti sisälly avointa taittotiedostoa eli tiedostoa, jota voit jatkossa itse muokata.
Hinta sisältää suunnittelun ja toteutuksen lisäksi joko painovalmiin pdf-tiedoston tai julkaisuvalmiin esitysaineiston (esim. www-optimoitu pdf) – tai molemmat.
Poikkeuksia toki on, kuten tutkimusraportit, joissa käytetään yliopiston valmista Word-pohjaa, PowerPoint-esitykset tai lehden taittotiedosto, josta on sovittu erikseen – mutta lähtökohtaisesti avoimia tiedostoja ei koskaan luovuteta eteenpäin.
Tähän on monta syytä, yhtenä mm. tekijänoikeudet – esim. graafiset ohjeistukset sisältävät usein paljon tekijänoikeuksien alaista materiaalia kuten kuvitusta.
Muistisääntönä luovan työn ostamiseen: toimeksiantaja ostaa lähtökohtaisesti aina sovitun työn ‘lopputuloksen’, ei koskaan luonnoksia, työvaiheita tai muokattavia tiedostoja.

Ennen kuin tilaat mitään luovan alan toimeksiantoa tarkista tekijän referenssit/portfolio.
Kaikilla tekijöillä on oma tyyli ja tapa tehdä, vaikka lopputulokseksi haluttaisiin kuinka geneeristä materiaalia – tutkaile, mitä tekijä on aiemmin toteuttanut ja onko tekijän tyyli omaan makuusi sopiva.

Älä tilaa mitään liian pienen portfolion perusteella. Muista myös, että graafinen suunnittelu on koulutusta vaativa ammatti – ‘taitava piirtäjä’ ei ole automaattisesti hyvä graafikko. Graafinen suunnittelu on itse asiassa paljon enemmän kaikkea muuta, kuin ‘piirtämistä’ – ja valitettavan usein graafikkoa tarvitaan apuun, kun öljyvärimaalaus ei toimikaan logona, www-sivuilla on superhieno taustakuva mutta sivut eivät oikein toimi, paino on veloittamassa lisähintaa Wordilla tai Photoshopilla tehtyjen ‘mainosjulisteiden’ painokelpoiseksi työstämisestä tai paitapaino tarvitsee vektorigrafiikkaa.

Älä siis jätä yrityksesi ulkoasua sattuman varaan – ‘sille kaverille, joka tekee sairaan mageita maalauksia’.
Palkkaa ammattilainen – tekijä, jolla on tarpeeksi referenssejä, tarpeeksi kokemusta, tarpeeksi osaamista. Hinta ehkä kirpaisee; mutta vain kerran – pidemmän päälle säästät yritykseltäsi pitkän pennin ja itseltäsi paljon vaivaa ja harmaita hiuksia.

Grafia ry:n jäsenenä c.e.s design noudattaa yleisiä alan toimitusehtoja ja käytäntöjä – tietoa luovan työn ostamisesta (mm. Hankintaopas), toimitusehdoista ja paljon muuta tietoa löydät mm. Grafian sivuilta www.grafia.fi.