Kukkuu Store

c . e . s  d e s i g n i n  t y ö h u o n e
&  p i e n i   k i v i j a l k a p u t i i k k i

Mechelininkatu 3b ︱ 00100 Helsinki
caroline (at) ces.fi

 

 

Mikä Kukkuu Store on?

L Y H Y E S T I :
Kukkuu on graafisen suunnittelijan (eli c.e.s designin)  T Y Ö H U O N E .
’Ihan oikean työn’ eli graafisen suunnittelun lisäksi valmistan työhuoneella kaikki c.e.s designin oman T Y Y P I T -tuotemerkin tuotteet, johon kuuluu kierrätysnahkatuotteita (mm. koruja ja pieniä laukkuja) sekä valikoima printtejä.

Työhuoneen yhteydessä on pieni D E S I G N P U T I I K K I ,  jossa myydään myös muiden suomalaisten suunnittelijoiden Suomessa valmistettuja tuotteita: printtejä, koruja ja paljon muuta (lue lisää alta).
Myynnissä tottakai myös työhuoneella valmistuvat c.e.s designin T Y Y P I T -tuotteet. (www.tyypit.net).

Myytävät tuotteet ovat tekijöidensä omaisuutta ja myynnissä myyntitiliperiaatteella – siksi Kukkuu ei ole ’perinteinen kauppa’, vaan tarkoitus on tarjota eri alojen suunnittelijoille ja tekijöille riskitön myyntikanava keskeisellä paikalla.

Kukkuu Store on siis yhteinen nimi c.e.s designin työhuoneelle ja pienelle kivijalkaputiikille.
Putiikki on auki arkisin 10-13 ja 15-18 ja aina kun ovi on auki – älä mieti ’saako tulla’, vaan astu sisään!

 

H A L U A T K O  T I E T Ä Ä  L I S Ä Ä ?
Pienestä koostaan huolimatta Kukkuu Store on siis vaikka mitä: graafikon + intohimoisen käsillä tekijän työhuone, pieni putiikki ja näyteikkuna suomalaiseen osaamiseen – Kukkuu pyrkii nostamaan suomalaisen osaamisen arvostusta ja tarjoamaan näköalan siihen, mitä kaikkea Suomessa osataan tehdä.

Idea putiikkiin oman työhuoneen yhteydessä lähti ajatuksesta, että halusin tarjota luovan alan tekijöille paikan, jossa myydä riskittömästi omia tuotteitaan. On paljon lahjakkaita tekijöitä ja kiinnostavia tuotteita, jotka eivät koskaan löydä tietään kauppojen hyllyihin: myyntierät ovat liian pieniä, tuotteet liian marginaalisia tai tekijä liian ’tuntematon’. Kukkuu Store tarjoaa oman pienen kanavansa tekijöille: myyntitili- eli provisioperiaatteella toimivan myyntihyllyn, ilmaista promoa ja mahdollisuuden kokeilla omien tuotteiden menekkiä.

Kukkuu Storen hyllyiltä löydät kotimaisia designtuotteita, joita et välttämättä löydä mistään muualta: kotimaisten graafikoiden, muotoilijoiden ja käsityöosaajien (eri alojen ammattilaisten sekä opiskelijoiden) Suomessa valmistettuja tuotteita.
Osa tuotteista on pysyvästi valikoimassa, osa on pieniä eriä ja yksittäiskappaleita – valikoima vaihtelee sen mukaan, mitä tekijät myyntiin tuovat. Osa myyjistä valmistaa vain pieniä eriä, jotka ovat saatavilla vain Kukkuusta!

Kukkuussa kaikki tuotteet ovat myynnissä pop up -tyyppisesti myyntitiliperiaatteella. Kukkuu Store poikkeaa perinteisestä kaupasta siten, että kaikki myytävät tuotteet löytyvät suoraan hyllystä: tuotteet ovat myyjiensä omaisuutta eikä minkäänlaista tuotevarastoa ole olemassa.

Tällä periaatteella toimivan putiikin valikoimaa on mahdotonta myydä verkkokaupassa niin, että tuotteiden postitse toimittaminen olisi kustannustehokkaasti, toimitusajallisesti ja logistisesti järkevää sekä asiakkaan että tuotteen tekijän kannalta. Monella suunnittelijalla onkin tuotteilleen oma verkkokauppa, josta tuotteita voi tilata – vastaavasti työhuone-putiikissa valmistettavien c.e.s design -tuotteiden oma verkkokauppa löytyy osoitteesta www.tyypit.net.

Tämä on myös syy, miksi Kukkuu Storella ei ole omaa, kaikki myytävät tuotteet yhdistävää verkkokauppaa – vain poikkeamalla paikanpäälle löydät keskitetysti kaikki ihanuudet, mitä Kukkuu Storen hyllyillä on. Kukkuussa näet tuotteet livenä ja voit sovittaa niitä; Kukkuusta saat myös halutessasi aina lahjapaketoinnin kaikille täältä ostetuille tuotteille.

Mikäli et pääse Kukkuu Storeen paikanpäälle, ota yhteyttä minuun tai tuotteen valmistajaan, niin kerromme, mistä tuotteita voi tilata. Ja muista: olipa tekijällä verkkokauppaa tai ei ja to-del-la haluat jonkin Kukkuussa myynnissä olevan tuotteen, ota yhteyttä – me muiden tekijöiden kanssa löydetään aina keino saada tuote sulle.

Kukkuu Storen valikoimassa ei ole selkeää linjaa eikä myynnissä ole lainkaan ns. isoja merkkejä – hyllyistä löydät kaikenlaista ja mitä milloinkin: siinä yksi syy nimelle Kukkuu.
Työhuone-putiikin ideologia on lähempänä pop up -kauppaa kuin puhdasveristä designputiikkia. Kriteerit ovat silti selkeät: Kukkuu Storen tuotteet ovat tekijöidensä itse suunnittelemia ja ne on valmistettu Suomessa.

Joukossa on toki myös aina muutama kiinnostava tuliainen muilta mailta, joita saatan tuoda vaikkapa ulkomaisilta käsityömarkkinoilta.

Toivon näkeväni sut Kukkuussa, tervetuloa!
Caro

 

Kukkuu Storesta löydät

tällä hetkellä tuotteita mm. seuraavilta suunnittelijoilta:
Kaviva Graphics / Sonja-Tuulia Halttunen (Fiskars)
– kortteja, sisustusjulisteita, koivuvanerikoruja

Tyypit / Caroline Sassali, c.e.s design (Helsinki)
– koruja, nahkatuotteita, kortteja, sisustusjulisteita

Design by Ilona / Ilona Poutanen (Espoo)
– sisustustuotteita, koivuvanerikoruja, kortteja ja muita printtejä

sannilind / Sanni Lindström (Lahti)
– käsinvalmistettuja hopeakoruja

Murupumpula / Kristiina Mäkimattila (Seinäjoki)
– sisustustuotteita, kortteja

Tapio Törrönen (Tampere)
– käsinvalmistettuja puukoruja visakoivusta

Zip-Ilo / Katja Haapakoski (Jyväskylä)
– vetoketjuista valmistettuja laukkuja ja muita tuotteita

Rajanto / Jenny Rajanto (Helsinki)
– massakoruja

Lisäksi mm. kangaskasseja, sisustustauluja…
P A L J O N  persoonallisia L A H J A I D E O I T A !

Kaikki Kukkuussa myytävät tuotteet edustavat tottakai samaa linjaa c.e.s designin omien Tyypit-tuotteiden kanssa: tuotteet ovat myyjiensä itse suunnittelemia ja ne on valmistettu Suomessa.

 

 

Haluatko omia tuotteitasi myyntiin Kukkuu Storeen?

Jos omat tuotteesi täyttävät yllämainitut kriteerit ja haluat ehdottaa omia tuotteitasi myyntiin, lähetä muutama kuva tuotteistasi ja pieni esittely kuka olet ja mitä teet – tai tule käymään työhuoneella!