logopankki

Nämä ao. gallerian luonnokset eivät ole minkään yrityksen tai toimijan käytössä – ne ovat luonnoksia ja prosessissa hylättyjä versioita.
Ne on kaikki suunniteltu ja mietitty tarkkaan kulloisellekin toimeksiantajayritykselle, mutta täysin eri tulokulmasta, kuin lopullinen käyttöönotettu logo – siksi osa luonnoksista voi sopia pienin modifikaatioin myös toiselle yritykselle.

Kaikkiin näihin luonnoksiin olen piirtänyt grafiikat itse ja myös osa typografiasta on uniikkia. Täysin samanlaista piirrosta et siis löydä muualta; jokainen allaoleva tunnus on suunnittelun tulos.

Tässä tällä hetkellä vapaana olevat logoluonnokset.
Mikäli olet kiinnostunut ostamaan jonkin allaolevista logoista, ota yhteyttä – muokataan se juuri sinun yrityksellesi sopivaksi.
Myynnissä ja muokattavissa olevat luonnokset on merkitty For Sale -merkillä.
Tästä luonnospankista saat ammattimaisen logon erittäin edullisesti: vain 180€ + alv.
Lue lisää hinnasta sivun alalaidasta.

Luonnoksissa olevat kummalliset tekstit ja kirjainyhdistelmät eivät ole minkään olemassaolevan firman nimiä, vaan random valikoima kirjaimia esittämään tunnukseen tarkoitettua typografiaa (fonttia / kirjainten muotoja). Tekstit tullaan muokkaamaan sinun yrityksellesi sopivaksi ja mahdolliset ‘nimi’kirjaimet vaihtamaan sinun yrityksesi kirjaimiin.
Lue lisää logogallerian alta!

Täältä löydät suunnittelemiani ja toteuttamiani käyttöön otettuja logoja tunnuksia.

Kaikki luonnokset ovat c.e.s designin omaisuutta.

Miksi nämä logot maksavat, vaikka ne on jo suunniteltu ja valmiiksi piirretty? Mistä oikein maksan?

Logot maksavat, koska ne ovat vasta luonnoksia, eivät käyttövalmiita: kukin tunnus vaatii vielä 1) viimeistelyä ja hienosäätöä, 2) pieniä modifikaatioita, jotta se sopii juuri sinun yrityksellesi ja 3) eri käyttökohteisiin sopivien tiedostomuotojen työstämisen, jotta ne ovat täysin käyttövalmiita kaikkiin mahdollisiin yrityksen tarpeisiin.

Maksat siis vain siitä, mitä valitsemallesi logolle tehdään tämän jälkeen – siitä, kun se viimeistellään sinun yrityksesi tarpeisiin. Et maksa mitään sen suunnittelusta, piirtämisestä tai muista jo tehdyistä vaiheista.
Siksi sinulla on mahdollisuus saada ammattimainen logo näin edullisesti.

Mitä hintaan kuuluu?

Hintaan kuuluu luonnoksen viimeistely ja sen vähäinen muokkaus (esim. yrityksesi nimen ja/tai sloganin lisäys, värien vaihto jne.).
Lunastettuasi logon toimitan sinulle siitä kaikki normaaliin yrityskäyttöön tarvitsemasi versiot ja tiedostomuodot: vektoritiedoston (.eps ja pdf), korkearesoluutioisen kuvan (.jpg) sekä www-optimoidun version (.png).
Kun lunastat jonkin näistä logoista, saat siihen täyden omistusoikeuden ilman jatkositoumuksia.

Hintaan EI kuulu luonnoksen laaja muokkaus ts. uudelleenpiirtämistä, elementtien vaihtoa, sommittelun muuttamista – mitään, mikä olennaisesti muuttaa luonnoksen designia.
Laaja muokkaus on käytännössä jo logon uudelleen suunnittelua ja siitä veloitetaan hinnaston mukainen logosuunnittelun hinta.
Hintaan ei myöskään kuulu jälleenmyyntioikeutta, eli sinulla tai yritykselläsi ei ole lupaa myydä ostamaasi luonnosta eteenpäin – se voi siirtyä toisen omistukseen vain yrityskaupan tai fuusion seurauksena.

Muokkauksista ja muista yksityiskohdista sovitaan pääasiassa sähköpostitse – hintaan ei sen edullisuuden vuoksi sisälly palaveriaikaa. Palaveri onnistuu myös, tottakai, mutta siitä veloitetaan erikseen hinnaston mukainen tuntihinta sekä mahd. matkakulut.

Onko vaarana, että ostaessani jonkin näistä luonnoksista loukkaan jonkun tekijänoikeuksia tai samanlainen logo tulee jossakin vastaan?

Kumpaankin kysymykseen vastaus on EI.
Luonnollisesti tässä logopankissa ei ole myynnissä edes vähäisesti asiakkaan käyttöön valittua logoa muistuttavia tunnuksia vaan nimenomaan niitä, joiden ‘viesti’ ei ole täysin vastannut asiakasyritystä.
(Vain For Sale -tunnuksella merkityt luonnokset ovat myynnissä.)
Nämä luonnokset ovat hylättyjä versioita, jotka eivät ole liian lähellä toimeksiantajan omaa logoa – vaikka olisit kilpaileva yritys, tästä logopankista ostettu logo ei vahingoita sinun eikä alkuperäisen toimeksiantajayrityksen liiketoimintaa.

Kaikki luonnokset ovat itse suunnittelemiani ja omin käsin piirtämiä ja siksi kaikki tekijänoikeudet ovat minulla. Et siis voi loukata kenenkään tekijänoikeuksia, paitsi kopioimalla tai ottamalla ilman lupaa käyttöön jonkin näistä luonnoksista.

Huomioithan kuitenkin sen tosiasian, että pyörä on jo kertaalleen keksitty. Kaikki muodot on jo useampaan (tuhanteen) kertaan käytetty, eikä mitään täysin uutta ole keksitty viimeiseen pariinsataan vuoteen – siksi joka ikinen olemassaoleva logo takuulla “muistuttaa” jotakuta toista.
Mitä enemmän eri logoja vertailee, sitä enemmän ne alkavat muistuttaa toisiaan – jokainen myös kiinnittää logoissa eri asioihin huomiota. Pelkkä ympyrän muoto tai vaikka kaareva teksti ei siis riitä määrittelemään joidenkin logojen samankaltaisuutta tai erilaisuutta.
Logon “erilaisuus” muihin logoihin nähden tulee asioiden uudenlaisesta yhdistelemisestä, tunnukseen pienillä hienosäädöillä saaduista nyansseista ja “fiiliksestä”, jne.

Miten ostan jonkin näistä itselleni?

Laita sähköpostia caroline@ces.fi ja kerro, mistä logosta olet kiinnostunut. Kerro myös yrityksesi nimi ja millaisia modifikaatioita luonnokseen tarvitaan.
Vastaan sinulle mahdollisimman pian (olen valitettavan huonosti tavoitettavissa puhelimitse).

Lähetän sinulle laskun, jonka maksettuasi viimeistelen luonnoksen ja teen siihen yhdessä sovitut muokkaukset, sekä lähetän aiemmin mainitut tiedostot.
Kun olen toimittanut muokatun logon ja kaikki versiot, logon omistusoikeus siirtyy sinulle/yrityksellesi ja poistan luonnoksen myynnistä.

Mitä tulisi huomioida logoa hankittaessa?

Yrityksesi liikemerkin/logon tulisi kuvastaa mahdollisimman hyvin yrityksesi toimialaa ja profiilia. Sen tulisi viestiä juuri sinun yrityksesi asiakaskunnalle oikeita asioita – sitä, mitä haluat yrityksestäsi kertoa.
Logon tarkoitus on ennen kaikkea myydä – tehdä yrityksesi helposti tunnistettavaksi ja houkuttelevaksi ja kertoa yrityksestäsi oikeaa ‘tarinaa’. Sen tulee kuvastaa yritystäsi.
Hyvä logo on aina mahdollisimman yksinkertainen ja mieleenpainuva.

Älä koskaan teetä tai osta logoa, joka on vain “ihana kuva” tai “kivannäköinen” – logossa tulisi aina olla jokin idea. Sen pitää toki puhutella sinua, yrityksesi “sielua” – mutta myös asiakkaitasi. Et ole hankkimassa logoa itseäsi, vaan asiakkaitasi varten. Logo hankitaan aina puhtaasti kaupallisista syistä, erottamaan yrityksesi muista.

Siksi tärkein neuvoni on myös tätä logopankkia selaillessasi: älä osta jotakin näistä logoista vain siksi, että se on kivannäköinen. Mieti jokaisen sinua kiinnostavan tunnuksen kohdalla, sopiiko se juuri sinun yrityksellesi? Onko siinä viesti, joka kuvastaa juuri sinun yritystäsi? Pohdi, miksi kiinnostuit juuri siitä tunnuksesta.

Pahimmassa tapauksessa huono logo on ristiriidassa yrityksesi viestin kanssa ja tekee liiketoiminnallesi enemmän hallaa, kuin vahvistaa sitä.
Se on myös syy – monien käytännön laatuvaatimusten lisäksi – miksi logo kannattaa ja tulisi aina teettää ammattilaisella.