T y y p i t -tuotesarja

 

‘Oikean työn’ eli graafisen suunnittelun asiakastoimeksiantojen lisäksi suunnittelen ja teen käsin tuotteita Tyypit-tuotemerkillä.
Valikoimaan kuuluu pääosin teollisuuden ylijäämämateriaaleista (nahka- ja vaneripalat) valmistettuja koruja ja asusteita sekä erilaisia printtejä (kortteja, julisteita).

Omien tuotteiden valmistus on jatkumoa koko ikäni kestäneeseen käsillä tekemisen tarpeeseen – se antaa mahdollisuuden hyödyntää ammattitaitoa vapaammassa formaatissa ja käyttää hyväksi paitsi vuosien varrella kertynyttä käsityöosaamista myös sekä markkinoinnin että taidealan koulutusta.
Nämä ns. ‘vapaa-ajalla’ tuotetut mallistot ja materiaalit ovat osa omaa identiteettiä ja kertovat omista arvoista, visuaalisesta maailmastani ja osaamisestani – ne eivät liity mm. referensseissä esiteltyihin asiakkaisiini tai asiakastöihin.

Tyypit-tuotesarjan printit painatan Suomessa; korut valmistan kotimaisen huonekaluteollisuuden ylijäämänahasta tai vanerinleikkuun roskapaloista. Uutena ostan vain ne osat, jotka on aivan pakko; mm. korvisten tapit sekä ketjut. Korujen metalliosat ovat mallista riippuen joko ruostumatonta terästä tai 925 sterling-hopeaa. Tyypit-sarjan korut ovat kaikki täällä työhuoneella käsin tehtyjä.

Olen koko ikäni ollut intohimoinen käsillä tekijä ja tuunaaja: vuosien varrella moni tekniikka ja materiaali on tullut tutuksi, mutta varsinaiseen tuotevalikoimaan päätyvät kuitenkin vain ne tuotteet, joiden materiaaleista ja työstämistavoista on kertynyt vuosien kokemus. Siksi takaan jokaisen c.e.s design-tuotteen laadun omalla naamallani ja voin antaa itse valmistamilleni tuotteille elinikäisen takuun valmistusvirheiden osalta (takuu ei luonnollisestikaan koske materiaalien ja osien normaalia kulumista).

Tuotesuunnittelun, -valmistuksen ja myynnin osalta c.e.s design on Suomen Käsityöyrittäjät ry:n ja PRO Kädentaitajat ry:n jäsen.

 

Verkkokauppa www.tyypit.net

 

Tyypit myynnissä verkkokaupan lisäksi:

c.e.s designin työhuone KukkuuStore, Mechelininkatu 3b, Helsinki
SOMA shop, Yrjönkatu 27, Helsinki
INFO kirjakauppa, Kauppakeskus Lauttis (Lauttasaari), Helsinki
Bizarre, Helsingintie 2, Salo
Hoitola Manna, Ideapark, Lempäälä

Tyypit-tuotteet kiertää myös DesignMarketeissa ja messuilla

Katso ajankohtaiset tapahtumat:
www.tyypit.net
facebook.com/tyypit
instagram.com/tyypit_