Tyypit-tuotemerkki

 

‘Oikean työn’ eli graafisen suunnittelun asiakastoimeksiantojen lisäksi suunnittelen ja teen käsin tuotteita Tyypit-tuotemerkillä.
Valikoimaan kuuluu pääosin teollisuuden ylijäämämateriaaleista (nahka- ja vaneripalat) valmistettuja koruja ja asusteita sekä erilaisia printtejä (kortteja) ja vanerituotteita (sisustusmagneetit, ym.).

Omien tuotteiden valmistus on jatkumoa koko ikäni kestäneeseen käsillä tekemisen tarpeeseen – se antaa mahdollisuuden hyödyntää ammattitaitoa vapaammassa formaatissa ja käyttää hyväksi paitsi vuosien varrella kertynyttä käsityöosaamista myös sekä markkinoinnin että taidealan koulutusta.
Nämä ns. ‘vapaa-ajalla’ tuotetut mallistot ja materiaalit ovat osa omaa identiteettiä ja kertovat omista arvoista, visuaalisesta maailmastani ja osaamisestani – ne eivät liity mm. referensseissä esiteltyihin asiakkaisiini tai asiakastöihin.

Kaikki Tyypit-tuotteet ovat kokonaan kotimaista tuotantoa: tuotesarjan printit painetaan Lauttasaaressa, vanerinleikkuu tapahtuu Vallilassa ja vanerina kotimainen koivuvaneri.
Korut valmistan kotimaisen huonekaluteollisuuden ylijäämänahasta tai vanerinleikkuun roskapaloista, kotimaisesta koivuvanerista, hopeasta ja teräksestä.

Olen koko ikäni ollut intohimoinen käsillä tekijä ja tuunaaja: vuosien varrella moni tekniikka ja materiaali on tullut tutuksi, mutta varsinaiseen tuotevalikoimaan päätyvät kuitenkin vain ne tuotteet, joiden materiaaleista ja työstämistavoista on kertynyt vuosien kokemus.

Tyypit-tuotteille on myönnetty Design From Finland -merkki, jonka myöntää Suomalaisen Työn Liitto.
Tuotesuunnittelun, -valmistuksen ja myynnin osalta c.e.s design on Suomen Käsityöyrittäjät ry:n ja PRO Kädentaitajat ry:n jäsen.

 

Verkkokauppa www.tyypit.net

 

Tyypit myynnissä verkkokaupan lisäksi mm.:

c.e.s designin työhuone-putiikki, Mechelininkatu 3b, Helsinki
SOMA shop, Forum Kukontori, Helsinki
Jalotus Upcycling Collective myymälä, Kerava
TaitoShop Jyväskylä
Kehräsaaren kauppa, Laukontori, Tampere
Hoitola Manna, Ideapark, Lempäälä

Tyypit-tuotteet kiertää myös DesignMarketeissa ja messuilla.

Katso ajankohtaiset tapahtumat:
www.tyypit.net
facebook.com/tyypit
instagram.com/tyypit_